3 november 2009

BISTRO STRAND

Vilken befrielse att läsa om Bistro Strand i dagens Jönköpingsposten. Äntligen får ägaren Mojje Younan rätt att servera alkohol på sin uteplats!

I samband med att vi diskuterade ärendet i Folkpartiet bad jag särskilt om att handlingar skulle inhämtas så att vi alla tydligt kunde utläsa bakgrunden till att ansökan om tillstånd att servera alkohol utomhus avslogs. Av tjänsteskrivelse från individ- och familjeomsorgen 090504 framgår att orsaken var att restaurangen ansågs belägen i ett alkoholpolitiskt känsligt område samt att Länsrätten inte biföll ägarens förra överklagande.

Uppenbarligen har Länsrätten nu ändrat sig och skriver, enl Jp, att det inte finns några skäl att förbjuda krogens gäster att dricka alkohol till maten på verandan ute. Länsrätten skriver också att det är märkligt att badgästerna på Vätterstranden kan dricka vad de vill (förutom under skolavslutningen 1-15 juni) men inte matgästerna på Younans veranda.

Länsrättens dom är befriande och konsekvent tycker jag. Younans mat är riktigt god och till våren och sommaren kan man nu även njuta av ett glas vin på hans uteservering. Det ska jag göra!

Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...