22 november 2009

ETT MINNESVÄRT LANDSMÖTEHemma igen efter ett intensivt och spännande landsmöte! Ett oerhört bra tal av Jan Björklund, nog ett av hans bästa (även om han retligt nog sa att Zlatan växt upp på Balkan). Dessutom många roliga stunder med länets ombud. Jimmy och Magnus visade sig vara otroligt bra på att dansa så det blev en riktigt sen fredagsnatt!

Många viktiga förslag debatterades. Några av de mest intensiva debatterna som jag var med på gällde manlig omskärelse, tredelad föräldraförsäkring, upphovsrättslagen, gårdsförsäljning av vin, medborgartest, livstidsstraffet och LAS. Det var stressigt när besluten skulle fattas och ibland fick förslagen skickas till beredningsutskottet för att förtydligas eller kompromissas. När det väl var dags för beslut och det begärdes votering var det både svettigt och nervöst.

Under flera av dessa debatter var jag uppkopplad på Facebook och kunde där direkt stämma av era åsikter. Det ledde i sin tur till att vi läste igenom handlingarna lite extra noga och diskuterade med övriga ombud från länet. Jag hoppas att det gav er något att kunna vara med på distans, för mig var det nämligen väldigt stimulerande! Om ni någon gång själva får möjlighet att åka på FP:s landsmöte, missa inte chansen!

Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...