5 december 2009

LOPPIS - EN SORTS BARNUPPFOSTRANIdag var det återigen dags för Kulturhusets superloppis. Under året som gått har vi som vanligt samlat prylar i en särskild hörna på vinden i samband med att vi städat eller köpt nytt. Återigen blev bilen full. Det är roligt att stå på loppis men det är jobbigt att gå upp kl 05.30 en lördag och att sedan inte komma hem förrän ca 14.00. Årets resultat blev tyvärr inte heller så bra, bara ca 800 kr i vinst efter att bordet var betalt, men å andra sidan var det mest billiga saker vi sålde den här gången.

Tankarna med vår familjeloppis är många. Dels vill jag inte slänga sådant som andra kan ha glädje av och även lära barnen att tänka på det sättet, dels vill jag visa barnen hur värdet faller på alla de saker som de emellanåt köper eller får, dels vill jag visa hur man genom arbete kan tjäna en slant. Pengarna som vi tjänar använder vi sedan till familjeaktiviteter av olika slag. Då funderar vi alla ut vad vi vill göra och vad olika alternativ kostar. Visst är man trött efter loppisen och visst är barnen lite gnälliga emellanåt, även om det gick mycket bättre i år, men jag är övertygad om att det i längden är en nyttig erfarenhet för barnen. Nu längar vi efter att göra något roligt för pengarna och det har vi verkligen gjort oss förtjänta av!

Digitaliseringsstrategi för äldres behov

Jönköpings kommun har nu antagit en digitaliseringsstrategi. Kommunens ambition är att öka takten i digitaliseringsarbetet så att medborgars...