8 januari 2010

BARNENS BÄSTA

Vi är några folkpartister som nu startat upp en ny grupp på Facebook som heter Barnens Bästa. Vi vill här få igång en diskussion om vad var och en kan göra för att förbättra vardagen för barnen i samhället. Detta är en grupp för dig som vill göra det bättre för barn och ungdomar. Vi kan inte göra allting själva men var och en kan göra något. Det enda som krävs för att du ska kunna delta är att du är med på Facebook, vilket inte tar många minuter att ordna.

Det är ju lätt att prata om att man vill barnens bästa men för mig är det viktigt med en verklig vilja att stödja barn, att göra skillnad för barnens skull. Det kan man naturligtvis göra på många sätt. Ett sätt är just att sätta fokus på barnfrågorna så att tankar och diskussioner väcks. Det är ju en förutsättning för att goda åtgärder ska kunna vidtas. Barn gör inte som du säger utan som du gör heter det.

Varmt välkomna till vår grupp! Hjälp oss att komma på saker som vi kan göra för Barnens Bästa. Kanske har du själv gjort något bra som vi kan lära oss av? Kanske har du någon bra idé som du aldrig talat om för andra eller fått hjälp med att genomföra? Diskussionsvågorna får gärna gå höga - bara kreativiteten blomstrar!

Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...