15 januari 2010

DAGENS PRESIDIEARBETE - VÄNORTSBESÖK OCH INREDNING

I förmiddags var det återigen dags för presidiemöte. Presidiet har en årlig budget på cirka 730 000 kr och idag beslutade vi som vanligt om en hel del ekonomiska bidrag till olika konferenser mm. Många gånger önskas det också att någon av oss representerar kommunen. Idag pratade vi även om ett vänortsbesök från Väst-Virumaa i Estland som kommer äga rum den 9-10 mars och vänortsmötet i Kuopio i augusti. Varje år uppvaktar presidiet de ledamöter i kommunfullmäktige som fyller 50 år, i år är det bl a kommunalrådet Ann-Marie Nilssons tur.

Den 5 februari är vi inbjudna av kommunfullmäktiges presidium i Vaggeryd för att stämma av om det finns ett intresse för ett nätverk mellan länets kommunfullmäktigepresidier. Den 8 mars är vi inbjudna till en oerhört spännande Jämställdhetskonferens i Stockholm med medverkande som Nyamko Sabuni, Anders Borg, jämställdhetsombudsmän, diskriminerings- ombudsmannen, Nobels fredspristagare professor Wangari Maathai, Margot Wallström, Mona Sahlin, Maria Wetterstrand, Birgitta Ohlsson m fl.

Vi diskuterade också inredningen av Galleriet. Ombyggnaden beräknas bli klar i mars. Möblerna vi valt är i björk, från Karl Andersson och söner resp från STOLAB. Stolarna kommer att vara klädda med grönt tyg och sofforna i grått tyg med gröna kuddar. Det har tagit lång tid att välja bord, både sammanträdesbord och soffbord, men nu äntligen har vi hittat rätt. Vi vill att Galleriet ska vara Rådhusets finrum eftersom det är där vi tar emot alla våra besök. Det ser riktigt lovande ut!