22 januari 2010

FRÅN DEMOKRATI TILL ORIGAMI

Snart läggdags. Började morgonen med en intervju till tidningen Vårt Jönköping som i nästa nummer i maj ska innehålla en del om demokrati. Intervjun handlade om kommunfullmäktige och presidiets roll.

Har därefter ägnat större delen av dagen åt mitt stora åtal. Nog ett av mina mest genomtänkta och juridiskt krävande åtal. Fick ägna mycket tid åt att reda ut barnens ställning när det gäller barnpornografibrott. Efter mycket efterforskning visade det sig att de faktiskt har rätt till skadestånd. Gjorde arbetet värt mödan!

Under eftermiddagen har jag beställt terminalglasögon. Åldern börjar ta ut sin rätt :) Tanken är att ögonen genom dessa svagare glasögon ska slappna av lite, vilket låter som en god tanke! Efter jobbet hängde jag med kollegorna på After Work, ett ännu trevligare sätt att koppla av!

Väl hemma noterar jag med glädje att mannen köpt en ny vinterrock, att Birgitta Ohlsson väntar barn, att en väninna gått med i Fp och att sonen fyllt hela bordet med egenhändigt vikta origamidjur. Tänker på en reklamfilm som handlar om att det är på vardagar vi upplever mycket av det viktiga i livet - så sant!

Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...