11 januari 2010

FRÅN FÖDELSEDAGSKORT TILL VALMANIFEST

Ännu en mångfasetterad dag. Kl 9-16, förhandling i hovrätten om sexuellt övergrepp mot barn. Lunch med jur kand Anna Holmén. Passade på att fixa födelsedagskort till yngsta brorsdottern och lite nytt läppglans. Tillbaka på kontoret, några direktiv till polisen och besvarande av dagens mail. Personlighetsutvecklande telefonsamtal som gav en stor kick! Samtal med ung man som fått problem med en hyresrätt.

Sedan Zonta - trevlig kvällsmat med många, härliga kvinnor och föredrag av tjejjouren/kvinnojouren. Zonta överlämnade med glädje 5 000 kr till tjejjouren!! Har åtagit mig att hålla föredrag på Zontas areamöte den 17 april under rubriken "I pedofilens kölvatten". Massage av äldste sonens nacke för att minimera tinnitus-besvär. Genomgång av utkastet till FP:s valplattform samt sista förberedelserna inför FP:s styrelsemöte imorgon kväll. Ska nu bara klura ut en födelsedagspresent till min man också - måste fixas imorgon!

Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...