13 februari 2010

FAMILJEN MÅRTENSSON I NORSK REKLAMFILM

Så har vi då tyvärr njutit av vår allra sista skiddag här i Kvitfjell. Å andra sidan måste jag säga att det blev en fantastisk avslutning. Efter en hel vecka med solsken och lite moln överträffade t o m vädret sig självt och solen sken hela dagen från en klarblå himmel. Utanför Tyri-Hans fantastiska krog stod det t o m solstolar och Bodegan var öppen :) Eventuellt kommer det ett reportage i Sydvenskan om just den här krogen - fantastiskt god mat!

Efter en hel vecka med nästan folktomma backar och som mest en person före i liftkön kom plötsligt norrmännen fram - pga helg och skidtävlingar. Nu blev det liv i luckan! Man kunde förstås inte åka lika obegränsat som tidigare i backarna men det var roligt att se alla människor. I skidshopen träffade vi på vår skidlärare Anna - inte nog med att hennes morfar visat sig vara folkpartist i Jönköping, dessutom visade sig hennes mamma vara vän med vår ombudsman Rudi Mölling!

Som avslutning på veckan hade vi anmält oss till en kvällsaktivitet. Vid fyratiden, när liftarna stängt, åkte vi upp till toppen tillsammans med två skidlärare (en från Norge och en från Argentina) och en tävlingscoach (från Spanien). Sedan satt vi tillsammans vid en brasa och inväntade solnedgången. Under tiden njöt vi av varm choklad. Efter ungefär en timme tände vi facklor och så åkte vi i ett gemensamt fackeltåg nerför pisten. Alltihop filmades av en fotograf från norsk TV som skulle göra en reklamfilm för Kvitfjell. Ibland överträffar verkligheten dikten!

Digitaliseringsstrategi för äldres behov

Jönköpings kommun har nu antagit en digitaliseringsstrategi. Kommunens ambition är att öka takten i digitaliseringsarbetet så att medborgars...