19 mars 2010

GLÄDJETJUVEN PÅ GÅNG


Idag har Rädda Barnen delat ut Glädjetjuvsmaterialet till flera skolor i kommunen. Utdelningen ägde rum i Stadshuset i Huskvarna. I onsdags hade Rädda Barnen en mycket givande modevisning för att finansiera utdelningen. Materialet har tidigare delats ut i samband med Glädjetjuvens premiär i november. Fortfarande är det flera skolor som inte skickat representanter för att ta emot materialet, ganska märkligt egentligen med tanke på hur uppskattat det blivit och att det är gratis.

För er som inte känner till det så är Glädjetjuven ett utbildningsmaterial för skolelever i åldern 6-10 år. Materialet innehåller en tecknad film och diverse arbetsmaterial i form av memoryspel, rollspelskort och dilemmakort samt handledningsmaterial för lärare och föräldrar. Projektet bygger på ett initiativ från mig som började med att jag berättade i mina söners klass och på flera skolor i kommunen om att det är förbjudet att slåss.

Projektet finansieras av Allmänna arvsfonden, Länsstyrelsen, Regionförbundet och Rädda Barnen. Den närmaste tiden räknar vi med att materialet ska nå kommunen, sedan Jönköpings län och därefter hela Sverige.

Glädjetjuven har också blivit antagen till BUFF, The International Children and Young People’s Film Festival, som äger rum i Malmö 16-20 mars. Vi har redan påbörjat kontakter med Europa genom projektet Youth & Violence och hoppas inom ett par år få ut Glädjetjuven till en del europeiska länder.

Glädjetjuvens egen hemsida
Sveriges Radio
Jönköping NU
Jnytt

Digitaliseringsstrategi för äldres behov

Jönköpings kommun har nu antagit en digitaliseringsstrategi. Kommunens ambition är att öka takten i digitaliseringsarbetet så att medborgars...