8 april 2010

SKL, ITALIENSK RESTAURANG OCH EXTRA BESÖK PÅ PARLAMENTET

Hemma igen! Även idag har det varit fullt upp. Efter en ganska tidig frukost bar det av till Sveriges Kommuners- och Landstings kontor i Bryssel. En mycket trevlig man vid namn Marcus tog emot oss och berättade om han och hans kollegors arbete med att påverka EU och informera hem till Sverige. Ett givande besök!

Sedan åt jag, Lena Skaring-Thorsén och Ann-Marie Hedlund lunch på en mycket mysig italiensk restaurang. När vi kom var det bara en handfull gäster men plötsligt var restaurangen helt full och med många väntande gäster vid ytterdörren. Uppenbarligen ett populärt ställe men så ingick ju också en liten fördrink!

Jag, Lena och Ann-Marie var så sugna på att se mer av Parlamentet att vi kontaktade Cecilia Wikströms politiske sekreterare Daniel. Raskt ordnade Daniel så att vi fick träffa Cecilia igen och se hennes tjänsterum. Vi träffade också hans kollegor Anna och Caroline. Så fick vi en spännande rundvandring där vi bland annat fick se ett par sammanträdesrum. Man får verkligen en helt annan känsla för EU när man får se var våra parlamentariker och deras personal arbetar.

Digitaliseringsstrategi för äldres behov

Jönköpings kommun har nu antagit en digitaliseringsstrategi. Kommunens ambition är att öka takten i digitaliseringsarbetet så att medborgars...