19 april 2010

TRYGGHET FÖR LJUNGARUM, RÄDDA BARNEN OCH UTBYTESSTUDENTEN

Den här kvällen ägnar jag mig i stort sett bara åt att förbereda morgondagens föredrag om barn och trygghet:

På eftermiddagen imorgon ska jag besöka Ljungarumsskolan. Jag har blivit inbjuden av bitr rektorn Tony Sjölander att tala för ca 110 pedagoger från F-9 om just trygghet. Efter att tidigare ha använt mig av OH-bilder har jag nu tagit ett tekniskt kliv framåt och lagt upp en snygg Power Point. Jag ska berätta om olika typer av brott, visa filmen Glädjetjuven, tala om behovet av tydliga rutiner hos personalen och om mitt förslag att göra mobbning till ett brott.

Imorgon kväll ska jag sedan delta på Rädda Barnens Jönköpingsdistrikts årsmöte. Där har jag lovat att tala om mitt arbete för att förebygga och beivra övergrepp mot barn. Rädda Barnen har ju så förtjänstfullt bidragit med 30 000 kr till inköp av Glädjetjuven till kommunens alla F-6 skolor. För dem kommer jag berätta en hel del om mitt arbete som relationsvåldsspecialist, det strålande resultatet som vi uppnått det senaste året och nytändningen kring Barnahus efter riksåklagarens besök.

Lite senare ikväll ska jag nog ägna mig åt ytterligare tyskstudier på datorn. På torsdag kommer nämligen vår utbyteselev Anna från Essen och då vill man ju att även hon ska känna sig trygg. Yngste sonen har hyrt ut sitt rum så att Anna ska kunna få ett eget rum. Jag ska bädda fint och ställa in lite vackra vårblommor och äldste sonen har köpt en trevlig välkomstpresent till henne. Framförallt hoppas jag och äldste sonen att vi nu har tillräckliga kunskaper i tyska för att hon ska trivas riktigt bra!

Digitaliseringsstrategi för äldres behov

Jönköpings kommun har nu antagit en digitaliseringsstrategi. Kommunens ambition är att öka takten i digitaliseringsarbetet så att medborgars...