3 juni 2010

MORGONSKIFTET OCH SVT

Morgonen började med att jag ringde och påminde yngste sonen om allt han skulle ha med sig på skolresan till Liseberg. Mitt i alltihop ringde Johanna Linder från Morgonskiftet på Sveriges Radio och undrade vad jag som åklagare och politiker tycker om KD:s förslag på att införa ett jurysystem i Sverige. Måste säga att jag är lite tveksam. Däremot skulle jag gärna ha rättegångskläder, t ex en kappa, så att det blev tydligare att man som åklagare företräder staten.
Morgonskiftet

Ägnade sedan förmiddagen åt att tillsammans med de andra relationsvåldsspecialisterna i Göteborg diskutera hur vi kan förbättra våra barnutredningar. Vid 14-tiden tog vi tåget hem till Jönköping igen. Blev då uppringd av SVT som undrade vad jag som folkpartist tycker om ett nyinkommet förslag om att göra Hamnplan rökfritt. Framförde att jag inte tycker att förslaget låter liberalt, att vi i FP tror på människors förnuft och samvete och att politiker inte ska lägga sig i allt!

Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...