10 juli 2010

CHARTER I TRÄDGÅRDEN
En sån här dag känns det riktigt exotiskt att vara hemma! Över 30 grader varmt både inne och ute. För varmt för att vara i solen. Har njutit hela dagen av att gå runt i bikini och pyssla i skuggan i trädgården. Har blivit ovanligt brun enligt min man. Sönerna har kylt av sig med vattenspridaren och vattenpistoler.

Frukost ute i solen varje dag. Filmjölk och knäckebröd till lunch i skuggan på altanen. Vattenflaska som ständig följeslagare i trädgården. Varken getingar eller mygg i luften. En kopp kaffe och en kanelbulle i skuggan utanför trädgårdsboden. Kvällsdusch.

Grillat kött marinerat i trädgårdens färska örter och nyupplockade nypotatisar från trädgårdslandet till kvällsmat. Espresso. Medelhavsvarm kväll. Krocket med familjen. En lässtund på altanen på senkvällen. Utsikt över Vättern. En fantastisk himmel. Grannarna spelar musik. Njuter av trädgårdens dofter och lite fågelsång. Tacksam!!

Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...