22 juli 2010

FLYGBLAD OCH ÖVERGREPP MOT ÄLDRE

Under kvällen har jag, Ylva och Siv delat ut flygblad. Många flygblad blev det! Den här gången var det Mariebo och Sveahäll som fick besök av oss folkpartister. Faktum är att det är riktigt mysigt att dela ut flygblad. Man får se många bostadsområden och hus som man inte hade en aning om. Alldeles särskilt trevligt är det en kväll som den här för då blommar det fint i trädgårdarna och doftar emellanåt underbart av grillning! Dessutom får man god motion, frisk luft och trevligt umgänge samtidigt :)

Ska nu gå igenom Folkpartiets rapport om Våld och övergrepp mot äldre - ett dolt och försummat problem. Jag och Barbro Westerholm ska skriva en gemensam artikel om detta framöver, så det är lika bra att börja fundera på upplägget. Du har väl inte missat att Folkpartiet liberalerna i Jönköping vill samla och öka kunskaperna om övergrepp mot äldre och funktionshindrade? Vi vill utveckla utbildningsprogram för berörda yrkesgrupper och kampanjer för att väcka allmänhetens uppmärksamhet. Vi vill också inrätta en resursgrupp av tjänstemän dit personal och allmänhet kan vända sig för rådgivning i frågor som rör våld och övergrepp.

Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...