4 augusti 2010

ETT GIVANDE VÄNORTSBESÖK

Idag avslutades vänortsmötet i Kuopio. På förmiddagen fick vi bl a höra en professor och en stadsplaneringschef berätta om bra boende för framtiden. Sedan fick vi besöka bomässan i Kuopio. Allt i 30 graders värme. Den här sommaren är den varmaste någonsin i Kuopio och som högst har man i sommar uppmätt 37 grader! Kvällen avrundades med en middag i rådhuset och utbyte av minnesgåvor. Kan kanske vara intressant för er att veta att Kuopios "borgmästare" är tjänsteman, inte ens politisk engagerad och tillsatt utan tidsbegränsning.

Mitt viktigaste bidrag i vänortsarbetet sedan 2006 tror jag har varit mitt engagemang för ett stadsbyggnadsutbyte. Under dagen har jag diskuterat med alla vänorterna och vi enades om att Jönköping ska bjuda in till en första stadsbyggnadsträff våren 2011. Det finns så mycket gemensamt mellan vänorterna - hamnar, flygplatser, planering av nya bostadsområden etc. Kuoipo har 4 000 hamnplatser, Svendborg satsar på ett nytt bostadsområde med fokus på levnadskvalitet och Bodö är känt som flygstaden. Här finns mycket inspiration att hämta!

Digitaliseringsstrategi för äldres behov

Jönköpings kommun har nu antagit en digitaliseringsstrategi. Kommunens ambition är att öka takten i digitaliseringsarbetet så att medborgars...