3 augusti 2010

MER OM KUOPIO
Idag har Kuopios representanter informerat en hel del om deras arbete med välmående i kommunen. Mycket intressant. Vi har också diskuterat hur vi vill arbeta vidare med vänortsarbetet, vad vi vill ta upp på mötet i Bodö 2012 och vad vi ska arbeta med tills nästa möte. Diskussionen fortsätter imorgon. Klart är i alla fall att samarbetet kring den ekologiska, nordiska kokboken fortsätter inom våra skolförvaltningar. Själv tycker jag att det vore mycket spännande med ett utbyte mellan våra stadsbyggnadsförvaltningar. Det finns många intressanta likheter och utvecklingstankar i våra fyra vänorter.

Under eftermiddagen har vi åkt på en liten kryssningstur runt en del av Kuopios skärgård. Från sjön kunde vi se Bomässan som vi ska besöka imorgon och Puijobergets torn där vi ska äta middag ikväll. Har gått en liten promenad i centrum men de bygger på så många ställen att det var svårt att få en bild av hur det egentligen ska se ut. Fick i alla fall se Rådhuset, en vacker kyrka, några trevliga uteserveringar och en härlig vy ut mot vattnet.

Digitaliseringsstrategi för äldres behov

Jönköpings kommun har nu antagit en digitaliseringsstrategi. Kommunens ambition är att öka takten i digitaliseringsarbetet så att medborgars...