23 augusti 2010

ÖVERGREPP MOT BARN OCH VALUPPTAKT

Ägnade hela dagen åt en förhandling i tingsrätten avseende sexualbrott mot en femårig flicka. Små barn behöver aldrig komma in till domstolen utan deras förhör spelas in på video av polisen och spelas sedan upp i domstolen. Hela förmiddagen ägnades därför åt att se sammanlagt sex förhör med den lilla flickan. Förhandlingen var inte slut förrän kl 17.30. Tingsrätten ansåg att mannen var övertygad om att ha begått de brott han åtalats för och beslutade att han ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning för att avgöra om han ska ha vård eller fängelse. Imorgon och på onsdag har jag förhandling om barnmisshandel.

Hann tyvärr inte vara med på FP:s gruppmöte idag. Däremot hann jag i tid till vår valupptakt! Många medlemmmar hade kommit och stämningen var mycket god. Valorganisationen fungerar förträffligt! Valstugan ser ut att bli välbemannad och många medlemmar bar med sig stora kartonger med flygblad hem. Flera spännande politiska aktiviteter planerades medan vi fikade. Per Hansson och jag gjorde vårt bästa för att peppa de närvarande inför valrörelsen. Vi har vind i seglen men då gäller det att utnyttja farten, inte att lägga till vid någon brygga och förlita sig på osäkra väderprognoser. Vila kan vi göra efter den 19 september!

Digitaliseringsstrategi för äldres behov

Jönköpings kommun har nu antagit en digitaliseringsstrategi. Kommunens ambition är att öka takten i digitaliseringsarbetet så att medborgars...