27 september 2010

DYRBAR HÄLSA

Började dagen hos tandläkaren. Borstade mina tänder lite för hårt förr i tiden. Lite extra beläggning skyddar numera ett par av mina känsliga tandhalsar. Däremot inga hål idag heller, tror att jag bara haft ett enda hål i hela mitt liv eftersom jag är ganska noggrann med mina tänder. Som barn hade jag tandställning i många år. Har blivit en fena på att själv stoppa in röntgenplattorna. Dagens besök kostade 1 400 kr.

Under eftermiddagen besökte hela familjen infektionskliniken på Ryhov. Sönerna fick varsin spruta mot hepatit A och B. Jag och min man fick sprutor mot hepatit, stelkramp och polio. Dessutom vätska och pulver mot kolera/magsjuka. En nätt liten kostnad på 4 200 kr idag. Ytterligare varsin hepatitspruta om en månad och malariapiller att hämta ut på apoteket, dvs ytterligare en kostnad. Känner mig rejält öm i båda armarna. Vad gör man inte för att slippa bli sjuk under eller efter resan till Bangladesh?

Digitaliseringsstrategi för äldres behov

Jönköpings kommun har nu antagit en digitaliseringsstrategi. Kommunens ambition är att öka takten i digitaliseringsarbetet så att medborgars...