12 september 2010

FLYGBLAD I CENTRUM OCH PIROGER PÅ RÅSLÄTT

Mellan 10-12 delade jag och Ylva Söderström ut flygblad i östra centrum. Det blev tuffa timmar. Många trappor upp och många trappor ned. Besvärliga brevlådor som rev på knogarna och många som krävde tvåhandsfattning. En del bekanta namn på dörrarna. En tung ryggsäck men bra gymnastikskor. Enligt Ylva delade vi ut ca 600 flygblad. Det kändes i benen och svetten lackade så effekten borde ha motsvarat ett rejält träningspass!

Under eftermiddagen var vi flera folkpartister som tillsammans med Kamal Mahamed samtalade med många somalier på Stadsgårdsskolan. Kamal och hans fru hade lagat helt underbara köttpiroger som vi bjöds på tillsammans med sött somaliskt té. Det blev många frågor och gripande berättelser om hur det är att ta sig hit från Somalia. Tack vare Kamal lyckades vi kommunicera trots att många av somalierna inte pratade så bra svenska. För min del var det här utbytet så givande att jag hoppas på många liknande träffar framöver. Framförallt är det viktigt att somalierna genom Kamal får en politisk företrädare i kommunen!

Nu lägger jag i en högre växel i min personvalskampanj!

Nu är nästan all rekvisita till min personvalskampanj klar! Min bil är stripad. 5000 foldrar klara. Ett Lejonteam, med de som vill hjälpa mi...