3 oktober 2010

TRAPPSKÅP, TRÄDGÅRDSARBETE OCH POLITIK

Fortfarande pågår arbete med att komma i ordning hemma. Igår städade jag trappskåpet i hallen. Utslitna plagg slängdes. Oönskade plagg och skor hamnade i loppishögen på vinden. Barnen fick prova både utekläder och skor för bedömning av om de fortfarande passade. Säsongsplagg blev undanlagda. Hittade diverse intressanta, bortglömda fynd som  t ex en klänning jag hade tänkt lämna in för lagning någon gång och ett par skor som ska klackas om - de måste ha slängts in där någon gång när vi väntat gäster :)

Idag har vi tillbringat många timmar i trädgården. Jag har plockat de sista björnbären och klippt ner alla grenar som det funnits bär på eftersom de inte bär frukt mer än ett år. Äldste sonen har klippt gräsmattan. Mannen har rensat i trädgårdslandet och tagit upp de sista potatisarna. Yngste sonen har tömt och tvättat trädgårdskrukor. Till kvällsmat blev det sedan grillat kött och egna ugnsstekta potatisklyftor. Till efterrätt glass med egna, varma björnbär. Tända ljus på bordet. En riktig höstdag!

Parallellt med det ovannämnda har jag och de mest aktiva av våra förtroendevalda plockat ut de allra viktigaste förslagen i vårt valmanifest för att tillsammans med övriga partier försöka utforma ett kommunprogram för den kommande mandatperioden. Tack vare mail kan man faktiskt arbeta både politiskt och med sysslor i hemmet, mycket effektivt!

Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...