16 november 2010

ÅKLAGARSTÄMMA I GÖTEBORG

Är nu på väg hem från två dagars Åklagarstämma i Göteborg. Tycker att det varit givande dagar som jag även kan ha nytta av i mitt politiska arbete. Dessutom är det alltid roligt att träffa åklagarkollegor från andra delar av Sverige. Ulrika Rogland och jag hade en hel del att prata om! Vi lärde känna varandra när vi sommarjobbade ihop på SEB för många år sedan och har på senare år umgåtts i samband med träffar för relationsvålds-specialister. Ulrika är verkligen en mycket kompetent och stark kvinna!

Under de här dagarna har vi bland annat hört ett mycket intressant föredrag av Hans de Geer om värdegrunder och förtroende. Framförallt tog jag till mig att trovärdighet bygger på kompetens, öppenhet, integritet och god vilja. Ett annat mycket intressant föredrag hölls av Evelina Ögren och Isabelle Rüter om Lean i offentlig verksamhet. Genom att arbeta enligt Lean kan man höja kvaliteten, frigöra mer tid, minska stressen och öka effektiviteten. Framöver kommer jag absolut verka för att Jönköpings kommun ska arbeta enligt Lean.

Videosamtal bryter isolering!

För mig och min pappa, och för många, många andra, skulle videosamtal göra en enorm skillnad. Det skulle minska många äldres ofrivilliga en...