17 november 2010

ATT UPPFOSTRA BARN MED HOT OCH VÅLD

Är det OK att lämna en trilskande, hysterisk 7-åring utanför huset, säga "nu kör vi" och sedan köra iväg med bilen och de andra syskonen till närmaste korsning innan man vänder tillbaka? En lärare som såg pojken komma till skolan hade aldrig sett ett barn vara så förtvivlat, han grät så han skakade och var helt otröstlig. Är det ett hänsynslöst beteende eller ett acceptabelt sätt att uppfostra ett barn som inte vill gå till skolan på? Vilken betydelse har barnets känslighet och mognad? Dom faller nästa onsdag.

Imorgon ska jag vara i tingsrätten i Eksjö på förmiddagen och på Jordbruksverket på eftermiddagen. I domstolen handlar det om föräldrars våld med händer och bälte mot sin son för att han tagit några gräddbullar från sin pappas vän. På Jordbruksverket ska jag hålla ett föredrag för kvinnliga statliga chefer, de tyckte tydligen att jag var en "intressant kvinnlig förebild". Imorgon kväll är det dags för styrelsemöte med FP då vi bland annat ska träffa vår förhandlingsdelegation och förbereda måndagens nomineringsmöte. Det gäller verkligen att vara flexibel.

Digitaliseringsstrategi för äldres behov

Jönköpings kommun har nu antagit en digitaliseringsstrategi. Kommunens ambition är att öka takten i digitaliseringsarbetet så att medborgars...