14 november 2010

BLAND SKÅNSKA SLOTT OCH HERRESÄTEN
Min man och jag, som är från Malmö respektive Kristianstad, har frossat i skånska upplevelser i helgen! Först en bedårande bilfärd mellan Malmö och Anderslöv. Böljande åkrar så långt ögat kunde nå, pittoreska gårdar och hamlade pilar. Lördagens lunch intogs sedan tillsammans med vänner på Gästgiveriet i Anderslöv. Stekt fläsk och äggakaka, verkligen gott! Under tiden passade några av våra andra vänner på att besöka Malmö för första (!) gången.
Sedan gick färden vidare till julmarknaden på Svaneholms slott. Där passade vi på att köpa en lokalproducerad spettekaka och handmålade julgranskulor. På fyra våningar kunde man bl a doppa skumgodis i en chokladfontän eller köpa knypplade änglar, tovade hattar mm. Utanför fanns det bodar med bl a julkransar, bakverk och glögg.

Hela gänget samlades sedan på hotell Scandic Kramer i centrala Malmö. Senare på kvällen åkte vi taxi tillbaka till Svaneholms slott för att tillsammans njuta av en traditionell skånsk gåsamiddag. Svartsoppa för den som önskade det, gås med rödkål, brysselkål och äppelskivor med sviskon (katrinplommon) och så förstås äppelkaka med vaniljsås som avslutning. Mätta och nöjda åkte vi sedan tillbaka till hotellet. Stärkta av detta "hemlandsbesök" återvänder vi nu till de småländska skogarna!

Videosamtal bryter isolering!

För mig och min pappa, och för många, många andra, skulle videosamtal göra en enorm skillnad. Det skulle minska många äldres ofrivilliga en...