1 november 2010

EN HISTORISK DAG FÖR FOLKPARTIET

 


Idag var det äntligen både klart och offentligt - Folkpartiet får sitt fjärde kommunalråd sedan kommunen bildades 1971! För 16 år sedan var Inger Thapper (tv) kommunalråd för FP och för 28 år sedan var det Bengt Göransson (mitten). Glädjande nog var både Inger och Bengt på plats vid dagens press-konferens. Idag fyllde Bengt dessutom 91 år och han delade min uppfattning om att detta var en riktigt fin födelsedagspresent! Ett kommunalråd ger oss mycket bättre möjligheter att genomföra och marknadsföra vår politik.

Folkpartiets kommunalråd kommer få ansvar för integration, jämställdhet, kulturnämnden, kulturskolan och länsmuseet samt sitta i välfärdsutskottet. Vi i FP är mycket nöjda med denna liberala portfölj. Integrationsfrågan kommer förmodligen vara en av mandatperiodens allra viktigaste frågor och FP har ju precis fått Erik Ullenhag som ny integrationsminister. Jämställdhet är också en liberal hjärtefråga med jämställdhetsministern Nyamko Sabuni i spetsen. Kulturen kommer dessutom ha en central roll i vår kommun framöver – Kulturhuset Spira ska invigas, en regional kulturplan ska tas fram för länet och utredningen om en konsthall ska slutföras.

Digitaliseringsstrategi för äldres behov

Jönköpings kommun har nu antagit en digitaliseringsstrategi. Kommunens ambition är att öka takten i digitaliseringsarbetet så att medborgars...