26 november 2010

EN OERHÖRT SPÄNNANDE RESA

Äntligen är vi på väg! Tåget var naturligtvis försenat men nu rullar vi mot Köpenhamn. Imorgon går flyget till Bangladesh dit vi ankommer på söndag morgon lokal tid.

För er som missat bakgrunden till resan: När jag deltog som kommunfullmäktiges ordförande på ett jubileum för vänortsföreningen Jönköping-Bangladesh träffade jag en kvinnlig ledare från Bangladesh som heter Rokeya som blivit misshandlad av sin första man. En vecka senare fick jag ett handskrivet brev med en personlig inbjudan till Bangladesh.

Nu ska vi hälsa på Rokeyas organisation SUS. Vi ska också hälsa på en annan organisation som heter Sangjog, vars ledare också var med på ovannämnda jubileum. Dessutom ska vi hälsa på Taizébröder och överlämna flera Glädjetjuvsfilmer som en Taizébroder textat till bangla. Det blir också en djungelutflykt och en utflykt i huvudstaden Dhaka. 

Packningen är den märkligaste jag någonsin varit med om. Nästan inga kläder men fullt med mediciner, myggnät, sovsäckar med myggnät, toalettpapper, ficklampa och läslampa mm. Ingen hårfön, inga stylingprodukter, inga smycken. En enda väska som dessutom går som handbagage.

Uppdaterad blogg

Så har jag då ännu en gång uppdaterat min blogg! Tiden går så fort! Här hittar du nu enkelt både min senaste film på Youtube och min (och An...