27 december 2010

JÖNKÖPING STÖDER SKOLOR I BANGLADESH

I Bangladesh fick vi förmånen att besöka många olika skolor. Vi började i en av SUS:s byskolor i Netrakona med jordgolv och väggar av plåt där barnen skrev på griffeltavlor men lärde sig engelska redan från andra klass. Vi passade på att visa Glädjetjuven, textad på bangla, på en bärbar dator. Jag tror faktiskt att de uppskattade filmen. Under resan överlämnade vi många filmer till SUS, Sangjogs och Taizébrödernas skolverksamhet.


Vi besökte även två andra byskolor, på en ö utanför Narsingdi, som finansieras av Vänortsföreningen Jönköping-Bangladesh där vi välkomnades med blomstergirlanger. Skolorna inriktar sig på barn som av olika skäl hoppat av skolan för att försöka få in dem í skolsystemet igen. I Mymensingh besökte vi en byskola som drivs av Taizébröderna och som får bidrag från Föreningen Byskolorna i Mymensingh.

En fantastisk känsla att se att Jönköping så aktivt bidrar till barns framtid i Bangladesh!! Ge gärna ditt stöd till Vänortsföreningen Jönköping-Bangladesh (http://www.bangladesh.nu/) eller till Föreningen Byskolorna i Mymensingh (c/o Magdalena Sandgren, Rosenlund Väderberg 10, 563 93 GRÄNNA).

I Narsingdi fick vi också besöka en privatskola där all undervisning skedde på engelska redan från förskolan. Lärarna var otroligt positiva och hoppades på att fördubbla elevantalet. Vi fick också besöka Universitetet i Narsingdi och träffa några av professorerna där. Universitetet hade olika former av studentbostäder för särskilt duktiga eller behövande studenter. Universitetets största problem var att resurserna inte räckte till tillräckligt många lärare.


Nu lägger jag i en högre växel i min personvalskampanj!

Nu är nästan all rekvisita till min personvalskampanj klar! Min bil är stripad. 5000 foldrar klara. Ett Lejonteam, med de som vill hjälpa mi...