19 december 2010

JULSTÄDNING OCH EN MATTA FRÅN BANGLADESH

Har ägnat hela helgen åt julstädning. Många saker att plocka undan. Loppishögen på vinden blir allt större. Mycket av julpyntet framplockat. Julgran inhandlad men det var nog i sista stund - det var en intensiv julgranskommers utanför Statoil och inte många granar kvar att välja på. Alla golv våttorkade. Uppfarten och altanen nyskottade. Belönade oss med lite glögg och under kvällen även lite nylagad brunkål. Julstämningen börjar sakteliga infinna sig!
I pojkarnas TV-rum la vi  ut en matta som vi köpte i Mymensingh. Taizébrodern Johannes Sandgren var med om att starta upp ett mattväveri för funktionsnedsatta kvinnor, de flesta dövstumma. Vi passade på att hälsa på och fotografera några av kvinnorna. Johannes har själv designat flera av mattornas mönster, bl a den matta vi köpte. Kvinnorna har haft en riktig mästare som lärare så mattorna de gör är av mycket fin kvalitet. Jag tänker mycket på Bangladesh. Det känns som om landet har hittat en alldeles egen liten vrå i mitt hjärta!

Uppdaterad blogg

Så har jag då ännu en gång uppdaterat min blogg! Tiden går så fort! Här hittar du nu enkelt både min senaste film på Youtube och min (och An...