29 december 2010

KRYSSNING I SUNDARBANSVill visa er några vackra bilder från vår fantastiska båtresa i Sundarbans, mangrovedjungeln i södra Bangladesh som av Unesco klassats som ett världsarv. Här ska det finnas bengaliska tigrar och därför hade vi beväpnade vakter med oss men det närmaste vi kom en tiger var ett spår som bara var några minuter gammalt. Däremot fick vi faktiskt se en apa och en del vackra fåglar.


Längs strandkanten på väg till och från staden Khulna, som båtresan utgick ifrån, såg vi en hel del fascinerande vardagsliv. På båten träffade jag märkligt nog en annan åklagare, från Bangladesh, som snart skulle börja sin valkampanj för att bli borgmästare. I våra hytter bestod sängarna av grova plankor, min madrass var inte mer än 2 cm tjock och toaletten intill var bara ett traditionellt keramikhål i golvet. Även om standarden var otroligt låg med våra mått mätt så var det här en "lyxkryssning" för de andra passagerarna.
Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...