25 januari 2011

FULL FART I POLITIKEN

Idag har det varit många politiska frågor på en gång. Främst förberedelser inför morgondagens sammanträde med kommunstyrelsen - med liberalt fokus på Erbjudande att teckna lokalt utvecklingsavtal för 2011, Överenskommelse om flyktingmottagande för år 2011 och Miljömålsanslag 2011.

Under dagen fick jag också en fråga av Magnus Rydh (s) om kö till Kulturskolan, som jag ska besvara på torsdagens sammanträde med kommunfullmäktige. Numera har den som frågar och den som svarar bara 4 minuter var att tala, så det gäller att välja sina ord med omsorg. Räknar också med att göra ett inlägg om jämställdhet.

Under lunchen hade jag ett mycket givande lunchmöte med en av FP:s unga och lovande medlemmar, Louise Tollén. Efter jobbet blev det sedan ett besök hos frissan och i fåtöljen framför TV:n ytterligare förberedelser inför veckans sammanträden. En intensiv och spännande dag i politikens värld!

Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...