23 februari 2011

BETYDELSEFULL DIALOG

Idag var det sammanträde med Kommunstyrelsen igen, ett ganska kort möte. Efteråt åt jag och Ingvar Åkerberg gemensam lunch för att fortsatta lägga upp vårt arbete med intern dialog inom FP. Framöver kommer alla våra förtroendevalda få information både inför och efter sammanträdena med Kommunstyrelsen och Ledningsutskottet. Tanken är att detta ska leda till en utökad dialog, gemensamma politiska strategier och mer stimulerande förtroendeuppdrag. Ingvar och jag har fått mycket positiv återkoppling på vårt arbete hittills och vi håller nu som bäst på med att fila på de närmare formerna.

Under eftermiddagen var det avtackning för Eva-Lotta Franzén, chef för Allmänkulturen i Jönköping. Som "kulturråd" uppvaktade jag med en riktigt fin kruka med vårblommor. Jag framförde varma och innerliga lyckönskningar och är övertygad om att det kommer att gå riktigt bra för henne i Borås, där hon nu blir kulturchef. Passade på att växla några mycket givande ord både med Bengt von Strokirch, om uppdraget som kulturråd, och med Sergei Muchin inför fredagens arkeologkonferens.

Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...