16 april 2011

LOPPIS - BARNUPPFOSTRAN UTAN CURLING

Har ägnat större delen av dagen åt att stå på loppis med hela familjen. Det handlar faktiskt huvudsakligen om barnuppfostran. Under 1-2 år samlar vi ihop på vinden de saker vi köpt för intjänade pengar som vi skattat för men som vi inte längre vill ha. Vi slänger ytterst sällan saker. Häromkvällen ägnade vi sedan en timme åt att bära ner alla saker från vinden till hallen. Igår ägnade jag säkert en timme åt att packa bilen. Imorse gick vi upp 05.30 och infann oss på Kulturhuset kl 07.00. Därefter tillbringade vi sex timmar med att sälja våra saker. Efter det körde vi det mesta av det som blivit över till Myrorna och det lilla som sedan blev över slängde vi på sortergården.

Onekligen många timmars arbete. För allt vårt slit tjänade vi glädjande nog hela 1 383 kr, exkl de 320 kr som loppisborden kostade. Ikväll ska vi alla gå på restaurang och sannolikt gör vi av med det mesta av pengarna på en riktig brakmiddag. Sammantaget lär sig barnen att det är dyrt att köpa nytt, oerhört mycket billigare att köpa begagnat, att det krävs hårt arbete för att tjäna pengar, att le medan man arbetar hårt, att möta människor som inte har så mycket pengar att röra sig med, att uppskatta Myrorna, att inte slänga saker i onödan, att jobba i lag och hur lätt det är att låta pengarna rinna mellan fingrarna. På kuppen ägnar vi väldigt många timmar tillsammans som familj, en lyx nuförtiden, och gläds åt hur duktiga vi alla varit!

Nu lägger jag i en högre växel i min personvalskampanj!

Nu är nästan all rekvisita till min personvalskampanj klar! Min bil är stripad. 5000 foldrar klara. Ett Lejonteam, med de som vill hjälpa mi...