10 maj 2011

FRÅN NÄRINGSLIV TILL KULTURLIV

Idag tog jag mig gott om tid att gå igenom ärendena till morgondagens sammanträde med kommunstyrelsen. Många ärenden är det. Gjorde avbrott för en mycket trevlig lunch tillsammans med Företagarnas Frida Boklund. Vi diskuterade integration och invandrarentreprenörer, ett ämne som engagerar oss båda. Nu börjar dialogen verkligen ta form. Den 9 juni äger nästa möte rum för att fördjupa samarbetet mellan kommunen och näringslivet i de här frågorna. Känns otroligt spännande! På lunchen passade jag på att boka in ett möte med ansvariga på Kulturskolan för behövlig diskussion om framtiden!

Under kvällen var det möte på Biblioteket om förenings- och kulturlivet som en viktig resurs i hälsoarbetet. Gläds verkligen åt att det kom med i kommunprogrammet. Överväger att gå på en konferens i Malmö i oktober som handlar om Kultur för livet för att ytterligare fördjupa mina kunskaper. Fick gå ifrån lite tidigare för att hinna till Konserthuset och SMoT:s presentation av kommande kulturverksamhet på Spira - SÅÅÅ spännande! 650 personer deltog och alla verkade oerhört entusiastiska. Spira kommer att bli ett fantastiskt lyft både för Jönköpings kommun och för övriga kommuner i länet!!

Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...