7 juni 2011

GIFTERMÅL, GERONTOLOGI OCH JÄMSTÄLLDHET

Dagens största överraskning var definitivt att Birgit Sievers gift sig igår med sin sambo Magnus Berndtzon! I förrgår när vi firade hennes 50-årsdag på Kanotklubben sa hon inte ett ord om något giftermål och idag kom hon som vanligt till Rådhuset så nog var vi många som blev förvånade när nyheten spred sig idag :) Stort grattis till dem båda!

Under förmiddagen var det möte med kommunstyrelsen. Vi fick information från kommunens äldrestrateg Marie Ernsth Bravell om vad hon gjort sedan hon tillträdde tjänsten i januari. Hon är både legitimerad sjuksköterska, filosofie doktor i gerontologi och mycket engagerad, så jag är övertygad om att hon kommer göra mycket nytta! Gladde mig annars särskilt åt att påbörjandet av arbetet med Dunkehallaravinen kommer allt närmare.

Under eftermiddagen var det möte med Jämställdhetsrådet hos Landshövdingen. Det bestämdes att vi skulle dela in oss i olika arbetsgrupper för att få fram konkreta idéer om hur vi går vidare. Själv blev jag ansvarig för gruppen "Makt och inflytande", till vilken Erik Lindfeldt och Cathrine Carlson genast anslöt sig. Ser fram emot spännande och kreativa diskussioner!

Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...