9 juni 2011

INTEGRATION I FOKUS

Ägnade hela förmiddagen åt ett möte om pilotprojekt på Öxnehaga för att få fler företag att starta där och därigenom öka sysselsättningen och förbättra integrationen. Glädjande nog var vi sammanlagt 14 personer från Svenskt Näringsliv, Företagarna, NyföretagarCentrum, Regionförbundet, Arbetsmarknadsavdelningen, Destination Jönköping och Lotsen i Taberg. Nästa möte blir i september då vi bjuder in ytterligare några personer. I sommar har jag för avsikt att skriva till regeringen och tala om att Jönköping vill ha förlängt lokalt utvecklingsavtal med Öxnehaga och att vi vill att Öxnehaga ska få bli en nystartszon.

Under eftermiddagen var det möte med Silvia Kakembo, ordförande i Sveriges Ungdomsråd, en av föredragshållarna på vinterns integrationskonferens - kändes väldigt bra! Därefter uppvaktning av arkivchefen Agneta Sundin som nu lämnar sin tjänst på Folkrörelsearkivet för att gå i pension. Väl hemma hjälpte jag äldste sonen att stryka en skjorta som han skulle ha på kvällens SUCK-fest (skolavslutning för 9:orna), han blev SÅÅÅ stilig! Själv har jag nu plockat i ordning lite hemma, något som jag dessvärre inte hinner med så ofta. Imorgon är det dags för skolavslutning, det ska bli mysigt!

Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...