29 juni 2011

VISIONER FÖR VÄTTERNRUNDAN OCH ÖXNEHAGA

Under förmiddagen fick jag och Birgit Sievers besök av Helena Nordström från Destination Jönköping. Hon fick uppdraget av oss att tillsammans med stadsbyggnadskontoret börja titta på vilken del av Vätternrundan i kommunens östra del som lättast kan göras bilfri redan nästa år och hur kommunens marknadsföringsåtgärder under Vätternrundan skulle kunna utvecklas för att bättre lyfta fram Jönköping och hur vi vill satsa på cyklingen. Idémöte är preliminärt inbokat den 6 september kl 17.00.

Resten av dagen har jag ägnat åt att formulera ett brev till integrationsministern Erik Ullenhag om att vi önskar förlängt utvecklingsavtal med staten avseende Öxnehaga och att vi anser att Öxnehaga är lämpligt som nystartszon. Har också skrivit en inbjudan till alla de som vill vara med och utforma ett pilotprojekt avseende nyföretagande på Öxnehaga. Nästa projektmöte hålls på Arbetsmarknadsavdelningen den 5 september, räknar med att vi blir bortåt 20 mycket engagerade personer.

Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...