10 januari 2012

INTEGRATION OCH MOTION

Under förmiddagen möte med styrgruppen för Öxnehagaprojektet som nu går under namnet "Företagarskolan". Blev ett mycket konstruktivt möte! Projektledaren Leif Wetterö är en klippa! Övriga deltagare i gruppen är Oggi Jovanovic från ALMI, Annelie Svenningsson-Rydell från Regionförbundet, Bengt-Åke Thelin från projektet INFRA, Kent Sandén från Vätterhem, Monica Raske från Destination Jönköping och så jag förstås. Den 2 februari hålls möte med referensgruppen.

Under eftermiddagen möte med Jämställdhets- och integrationsutskottet. Vi har under året planerat in ett möte på Österängen och ett på Öxnehaga för att möta deras områdesgrupper och få bättre inblick i deras pågående projekt. Dessutom planerar vi att ha dialog med 6 av kommunens nämnder under våren om deras framtida utmaningar och visioner avseende integration och jämställdhet. I april kommer kommunfullmäktige behandla integrationsrapporten och i maj är det dags för jämställdhetsrapporten.

Efter arbetet inköp av vinterkängor med äldste sonen, strykning av kläder och cykling i garaget. Läste i söndagens DN att det krävs olika kondition för olika jobb. Nog är träning inför Vätternrundan en bra grund för att orka med att vara kommunalråd :) Idag var det mitt femte cykelpass i garaget den här säsongen. Hoppas kunna cykla två pass i veckan för att vara tillräckligt tränad både för Vätternrundan och vårens politiska arbete.

Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...