22 februari 2012

FRÅN JÖNKÖPINGS CENTRUM TILL BERLINS YTTERKANTER

Idag är det internationella brottsofferdagen. Därför hade vi i Folkpartiets välfärdsteam skrivit en insändare och bifogat en av mina akvareller. Här kan du läsa insändaren! Under seneftermiddagen var vi flera folkpartister som delade ut 500 flygblad på stan. Avslutningsvis deltog vi i manifestationen mot våld som bl a Brottsofferjouren arrangerat. Nyårsdagen 2008 tog jag, som kommunfullmäktiges ordförande, initiativ till en motsvarande manifestation i Rådhusparken, läs gärna det tal jag höll !
På hemvägen slank jag in på vernissage på Linnman gallery. Fotografen Sam Sylvén, på bilden nedan, visade sin och Anders Dahlgrens kombination av street art, fotografi och grafisk design. Fotografierna togs 2011 under cykelturer i slitna kvarter i Berlins ytterkanter. Vardagliga iakttagelser sedda med konstnärliga ögon och professionellt behandlade kan onekligen krydda tillvaron!

Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...