17 april 2012

FRÅN STYRELSEARBETE TILL FAMILJEHEM

Vilken inspirerande dag!! Stora styrelsedagen på Spira, en halvdag om styrelseutveckling och tillväxt. Jag gillade särskilt att lyssna på Meg Tivéus, en av Sveriges mest framgångsrika företagsledare. Vår egen näringslivschef Camilla Littorin, som förresten också är ordförande i Tankesmedjan Liberalerna, talade om vikten av konkurrenskraft! Fick med mig flera riktigt bra idéer till Länsmuséet, bl a hur man regelbundet bör utvärdera styrelsens arbete!

Under kvällen var det sedan möte med Folkpartiets välfärdsteam där vi framförallt planerade nästa veckas paneldebatt om familjehem, ett samarrangemang mellan Studieförbundet Vuxenskolan och Folkpartiet. Debatten "Placerar socialen för många barn i familjehem?" äger rum den 25:e april kl 18.30 i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Klostergatan 38. Våra teammöten är så intensiva och roliga och planeringen av den här kvällen har varit extra stimulerande. Engagerade människor, konkreta planer och god fika - allt som behövs för ett lyckat möte!

Digitaliseringsstrategi för äldres behov

Jönköpings kommun har nu antagit en digitaliseringsstrategi. Kommunens ambition är att öka takten i digitaliseringsarbetet så att medborgars...