29 maj 2012

MÅN-TIS

Igår möte med ledningsutskottet på förmiddagen. Gällde framförallt information om läget på flygplatsen, landstingets folkhälsoarbete och några nya tjänstetillsättningar. Efter en kort lunch i solen blev det sedan bolagsutbildning på Elmia där vi bland annat gick igenom regler om mutor och upphandling. Kvällen avslutades med ett riktigt bra gruppmöte med engagerade Folkpartister.

Idag har jag tillbringat dagen på Rådhuset. Förberedelser inför torsdagens kommunfullmäktige, kulturplanens behandling på kommunstyrelsen, nästa veckas möte med Jämställdhets- och integrationsutskottet, remissvar om kulturmiljön runt Södra Munksjön mm. Avrundade med ett träningspass på Friskis & Svettis gym tillsammans med yngste sonen som uttryckligen bett (!) om detta! Ägnar kvällen åt lite småpyssel, bl a dekoration av nedanstående underbara blomsterfat som vi köpte på Trädgårdsmässan i Göteborg för några veckor sedan!

Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...