15 november 2012

KULTURFÖRBEREDELSER

Igår var det möte med kommunstyrelsen. Rekordmånga ärenden, 42 st. Beslut togs bl a om att anställa Carl-Johan Korsås som stadsdirektör, det känns mycket bra! Under eftermiddagen kompletterande samtal med en av kulturchefskandidaterna men inget ställningstagande ännu - hoppas kunna ta beslut i kommunstyrelsen i början av december. Efter jobbet hämtade jag mängder med nya tavlor hos BGA på Smedjegatan. På kvällen kom Marianne Lundvall från JNytt hem till mig för en privat visning eftersom de tyvärr inte kan komma på vernissaget den 30:e.

Idag har jag ägnat mig åt förberedelser av föredrag på Rotary imorgon, invigning av Kulturskolan på lördag, möte med Öxnehaga och Österängens områdesgrupper på måndag, möte med kommunens nätverk för mänskliga rättigheter nästa torsdag samt samverkansmöte i januari om högre konstnärliga utbildningar. Har också skickat in en artikel om kultur och motion till JP. Avslutade arbetsdagen med ett mycket bra Open Kafé på Wayne´s Coffee om HBTQ och jämställdhet - ett av alla evenemang under Jönköping Open. Fick några riktigt bra idéer till konst - och kulturfestivalen Jönköping Qom Ut i maj nästa år!

Digitaliseringsstrategi för äldres behov

Jönköpings kommun har nu antagit en digitaliseringsstrategi. Kommunens ambition är att öka takten i digitaliseringsarbetet så att medborgars...