5 februari 2013

Från stjärnskott till yoga

Igår åt jag lunch med ett av Folkpartiets nyaste stjärnskott, Patrick Nzamba. Håll ögonen öppna för den artikel som han, med visst stöd av mig, skrivit om ungdomars behov av hjälp med avgiftning. En ytterst angelägen och socialliberal fråga! På eftermiddagen var det möte med Jämställdhetsrådet där vi bland annat lyssnade på forskaren Christian Eidevald och diskuterade den handlingsplan för jämställd tillväxt som Regionförbundet tagit fram med stöd av Länsstyrelsen. Avslutade kvällen med ett tufft yoga-pass.

I förmiddags hade jag ett mycket trevligt möte med vår nygamle stadsdirektör Carl-Johan Korsås, skönt att ha honom tillbaka! Hann också skriva en debattartikel om vår nya Företagarskola. Under eftermiddagen möte med Jämställdhets- och integrationsutskottet där det viktigaste ärendet handlade om män i förskolan. Vi bestämde att framöver fokusera på hur arbetet i förskolan framställs, hur vi förvaltar de män som arbetar inom förskolan samt om högskolans utbildning av förskollärare är könsneutral. Avslutade även den här kvällen med ett tufft yoga-pass.

Videosamtal bryter isolering!

För mig och min pappa, och för många, många andra, skulle videosamtal göra en enorm skillnad. Det skulle minska många äldres ofrivilliga en...