20 mars 2013

Början på ännu en intensiv vecka

En ovanligt intensiv vecka hittills måste jag säga. I måndags eftermiddag ägnade vi oss åt budgetarbete igen, framförallt diskuterade vi de högsta politiska målen. Överväger ett mål som har med jämställda löner att göra.

Igår hade vi besök av Soheila Fors och hennes man som genom sin förening Khatoon vill starta ett Tehus i Jönköping för utsatta kvinnor. Självklart är vi mycket positiva till detta!! Därefter möte med Fritidsförvaltningen, Hyresgästföreningen, IFK Öxnehaga och projektet Handlingskraft. De närvarande åtog sig att i samverkan ordna en Fritidsmässa på Österängsdagen den 31 augusti. Under dagen blev det också klart att vi framöver kommer ordna ett frukostmöte om vilka krav på kunskap i svenska språket som är rimliga för att anställa. Dessutom verkar vår dialog om högre konstnärliga utbildningar nu kunna tas till en ny nivå - fortsättning följer! En underbar dag som avslutades med ett härligt yoga-pass.

Idag besökte jag June Folkhögskolas "Mitt i veckan samling" där jag svarade på frågor från Chatrin Carlsson och flera av eleverna. Intresset för Öxnehaga Företagarskola var stort! På eftermiddagen möte med några kreativa människor som kan innebära ett lyft för de kreativa och kulturella näringarna i Jönköping - mycket spännande! Avslutade kvällen med en väldigt givande diskussion om missbrukande ungdomar som anordnats av oss i Folkpartiets välfärdsteam. Patrick Nzamba hade tagit initiativ till kvällen och vi fick mycket intressant information av ungdomsbehandlingen, polisen och fältgruppen.

Ska nu ägna ytterligare en kväll åt mitt yttrande över integrationsarbetet i kommunen. En oerhört angelägen fråga och därför ett mycket viktigt yttrande.

Videosamtal bryter isolering!

För mig och min pappa, och för många, många andra, skulle videosamtal göra en enorm skillnad. Det skulle minska många äldres ofrivilliga en...