13 april 2013

Bangladesh och Hembygdsförbundet

I förmiddags var jag på Stadsbiblioteket där "En dag om Bangladesh" arrangerades bl a av Vänortsföreningen Jönköping-Bangladesh och Föreningen för byskolorna i Mymensingh. Jag är medlem i båda föreningarna och hade dagen till ära mina bengaliska kläder på mig. Hade stämt möte med Cecilia Ward från Svalorna Indien-Bangladesh (översta bilden) för ett första samtal om hur jag skulle kunna bidra till deras ACCESS-projekt i Bangladesh. Passade på att köpa Helena Thorfinns bok "Innan floden tar oss". På bilderna nedan ser ni också Magdalena Sandgren, Lars-Olov Nilsson, Dilruba Jahmil och mängder med åhörare!

Under eftermiddagen satt jag sedan ordförande på Hembygdsförbundets årsmöte i Allianskyrkan. Även i Hembygdsförbundet är jag medlem. Mötet var oerhört väl förberett av dess ordförande Ingvar Törnqvist och jag fick en väldigt fin ljusstake som tack för min insats!
Digitaliseringsstrategi för äldres behov

Jönköpings kommun har nu antagit en digitaliseringsstrategi. Kommunens ambition är att öka takten i digitaliseringsarbetet så att medborgars...