30 maj 2013

Viktiga dagar


Igår fortsatte det stimulerande arbetet med länets handlingsplan för integration. På kvällen hade jag sedan den stora äran att inviga utställningen av 100 barns självporträtt på Länsmuseet. Utställningen avslutade Skapande skola-projektet Självspeglingar. Ett projekt som Kulturskolans rektor Lisbeth Hultberg lyckats få pengar till av Kulturrådet. Med hjälp av Kulturskolans fantastiska bildpedagog Marlene Svensson och i samverkan med Länsmuseet har 4 147 elever sett och målat självporträtt det senaste året.

Imorse var det frukostmöte på Science Park. Vi i kommunen hade bjudit in Mats Birgersson, känd för sitt värdebaserade ledarskap, för att tala om hur mångfald i näringslivet leder till ökad lönsamhet. Nedan visar han på vår kulturchef Ella Fronczak hur produktiviteten, andelen utfört arbete på arbetstid, kan öka genom ökad delaktighet. Mötet var väldigt välbesökt och vi planerar redan en mer interaktiv uppföljning!
Efter lunchmöte med museichefen Sergei Muchin var det dags för mig och Jasmina Tomasevic att delta vid invigningen av Kvinnojourens nya lokaler. Dagen till ära bjöd man på massor med hembakta kakor! Lokalerna är helt fantastiska och jag är så stolt över att vår kommun har ordnat dem! Glad över att IKEA skänkt så många fina möbler men framförallt oändligt tacksam över alla på kvinno- och tjejjouren som gör en så betydelsefull insats! Passade på att ge dem en av mina tavlor med motivet Längtan (th om kakorna).


Avslutade sedan kvällen med sammanträde med kommunfullmäktige. Kvällens absolut roligaste beslut var antagandet av en utvecklingsplan för Smedbyn!! Trots att socialdemokraterna fört ett himla liv om sina idéer för Smedbyn och yrkat på återremiss så drev de inte igenom sitt eget yrkande. Ytterst märkligt men ett bevis för att det bara var fråga om "plakatpolitik" från deras sida. I vilket fall som helst är jag så glad att vi nu kan ta tag i utvecklingen av Smedbyn och att en ekonomisk beräkning ska göras av vad det skulle kosta att inrätta en internationell gästateljé där.

Nu lägger jag i en högre växel i min personvalskampanj!

Nu är nästan all rekvisita till min personvalskampanj klar! Min bil är stripad. 5000 foldrar klara. Ett Lejonteam, med de som vill hjälpa mi...