14 augusti 2013

Höstterminen har börjat på allvar!

Det blev ingen golf i söndags pga av regn men istället kunde jag med liv och lust ägna mig åt städning och undanplockning hemma. Faktiskt riktigt skönt!

I måndags började det politiska arbetet på allvar igen med möte med Ledningsutskottet, där vi bland annat hade besök av Nyföretagarcentrum. Vi fick också en redogörelse för arbetet med ansökan om att bli Matlandethuvudstad 2014. Eftermiddagen ägnades sedan åt genomgång av kulturnämndens budget tillsammans med bland andra dess ordförande Inger Gustafsson och kulturchefen Ella Fronczak.

Igår förmiddag var det fortsatt utbildning om barnkonventionen. Mycket nyttigt! På lunchen hade vi ett arbetsmöte där vi planerade ABM-konferensen den 21-22 oktober. Eftermiddagen avslutades sedan med ett oerhört engagerat möte med representanter för arbetsförmedlingen, utbildningsförvaltningen samt utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden för att diskutera åtgärder för att öka sysselsättningen bland utlandsfödda kvinnor i vår kommun - nästa möte hålls den 17 sep.

Idag var det höstens första möte med Kommunstyrelsen. Vi beslutade bland annat att yttra oss över Försvarets ansökan om ytterligare skjutningar över Vättern, att föreslå kommunfullmäktige att inte ansöka om att bli finskt förvaltningsområde samt att inte upprätta en guldstaty av Mats Green på en ponton i Vättern. Under eftermiddagen möte med landstinget om Kultur på recept.

Avslutade kvällen med Astrid Hyllsjös väldigt trevliga releasefest för att fira utgivningen av hennes bok "Den dolda pärlan". Astrid är en mycket stark kvinna som lyckats vända de övergrepp hon utsatts för som barn till något positivt. Dessutom visade hon sig ha en fantastisk sångröst!!


Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...