14 januari 2014

Olika aspekter av hälsa

Började dagen med att ta bussen till Ryhov för ögonundersökning. Som diabetiker blir man undersökt ganska ofta. Tyvärr gör ögondropparna ont men synen undersöks och ögonbottnarna fotograferas omsorgsfullt. Efteråt hämtade jag ut insulin, kostnadsfritt. Diabetes är ingen rolig sjukdom men det är fantastiskt vilken vård man får.

Efter lunch tog jag och integrationssamordnaren Siv Hederos bussen till Öxnehaga för möte med områdesgruppen. Det var ovanligt många med på mötet och vi fick information om många spännande projekt som gällde att öka ungas valdeltagande, sommaraktiviteten "Vi bygger staden", jämlik hälsa, barnkonventionsarbete mm. Mycket spännande!

Efter arbetet tog jag bilen till Hallby för årets allra första skidrunda. Det fanns visserligen inga färdiga spår och snölagret var tunt men det var underbart att äntligen komma igång! Nu återstår det ju bara 1,5 månad till Halvvasan så det gäller att få så många mil i kroppen som möjligt. Resten av kvällen har jag sedan ägnat åt att tillsammans med doktoranden Andreas Anderberg skriva artiklar om fredagens dom från Lunds tingsrätt, där ett åtal för våldtäkt ogillades. Ser fram emot publicering!


Foto: Första skidåkningen för i år! Nu gäller det att ge järnet - bara 1,5 månad till Halvvasan.

Digitaliseringsstrategi för äldres behov

Jönköpings kommun har nu antagit en digitaliseringsstrategi. Kommunens ambition är att öka takten i digitaliseringsarbetet så att medborgars...