26 januari 2014

Teknik i vardagen

Så blev det en skidrunda idag också, årets första mil! Med de nya skidorna var det faktiskt helt annorlunda, jag och min man blev inte alls så trötta som av de andra skidorna. Tyvärr tar det fortfarande lång tid att åka, ca 1,5 timme för en mil, men på nuvarande slinga är det mycket uppförsbacke. På Halvvasan har man 2 timmar på sig per mil, inklusive depåstopp med fika och ev vallning. Det borde inte vara något problem men depåstoppen brukar ta längre tid än man tror, så vi behöver förbättra vår teknik innan dess.

Idag har vi i Länsmuseets presidium blivit färdiga med vårt svar på förra veckans kritik. Skickar in det till Jönköpingsposten imorgon. Har också börjat få min utlovade motion om riktlinjer klar till kommunfullmäktige. Återkommer när den är helt färdig. Ska nu planera veckan, sätta tulpaner och tända ljus på kyrkogården för svärmor som i år skulle ha fyllt 79 år, läsa handlingar till kommunstyrelsen och försöka hantera ett antal mail. Att planera sin vardag som politiker och få viktiga saker gjorda kräver onekligen en professionell teknik det också :)

Digitaliseringsstrategi för äldres behov

Jönköpings kommun har nu antagit en digitaliseringsstrategi. Kommunens ambition är att öka takten i digitaliseringsarbetet så att medborgars...