1 maj 2014

Gudstjänst och familjedag

Dagens frukost fick ske parallellt med bevakning av den öppna gudstjänsten och klockringningen i centrala stan samt polisens förberedelser inför demonstrationerna. Så stolt över våra kyrkors engagemang för medmänsklighet och mot nazism! Epitetet Smålands Jerusalem fick en helt ny innebörd för mig och kanske kommer den kyrkliga samverkan i Jönköping anta helt nya former framöver!

Eftermiddagen har jag sedan tillbringat i Vissmålen där det var familjedag och Kändishoppning. Jag satsade på säkra kort, lugnt tempo och felfri hoppning. Glädjande nog blev det Mia Isaksson som vann tävlingen. Hon har visserligen ridit en hel del förut men har under årets träning kämpat med olika hästar. Läs mer här! De övriga tävlande hade väldigt olika erfarenhet - alltifrån Mattias och Johan som var nybörjare, till Angelita som vuxit upp med hästar och Birgit som varit ridlärare och tävlade även förra året. Är nog mest nöjd med att inte ha skadat mig :) #blogg100Systerskap - feministiska åklagare emellan!

Den 25 april träffade jag för första gången Tuba Hashimi, en kvinnlig åklagare från Afghanistan. Det var en kvinna som heter Margareta Ander...