19 november 2014

Äkta förändring börjar i vardagen

Äntligen börjar tillvaron klarna. Under kvällen fick jag Folkpartiets förtroende att vara ordförande för kommunens personalutskott. Ett mycket viktigt uppdrag eftersom kommunen har mer än 11 000 anställda. Uppdraget omfattar väldigt många av de frågor jag brinner för - att minska lönegapet mellan kvinnor och män, att minska kommunanställda kvinnors ohälsa, att sträva efter fler kvinnor som högre chefer, att öka andelen anställda och andelen chefer med utländsk bakgrund, chefsrekrytering, personalutbildning, hbtq-kunskap mm. Uppgifter kommer dessutom föras över från Jämställdhets- och integrationsutskottet. Jag kommer också sitta i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och i ledningsutskottet.

Att Folkpartiet vill förnya sig är ingen nyhet men förändring kräver mod och äkta förändring börjar och blir hållbar genom förändringar i vardagen. Jag kommer därför nästa år göra en nystart på mitt gamla arbete som relationsvåldsspecialist, ha ett helt nytt politiskt uppdrag och jag väljer att lämna en förening som jag varit aktiv i för att om något år fokusera på någon annan förening. Planeringen av min kampanj för att komma in i riksdagen 2018 har påbörjats. Dessutom hoppas jag på ett spännande designuppdrag i en helt ny bransch inom kort. Och så har jag ju färgat håret och köpt nya glasögon - nya, fina foton på sociala medier från Marie Wärnbring kommer förhoppningsvis i nästa vecka :)

The liberal lion is working hard!

Valrörelsen är i full gång nu! Sedan mitt förra inlägg har jag och Angela Hafström spelat in flera poddavsnitt. Jag har haft en kväll hemma ...