28 mars 2015

Färganalys - personlig och politiskI måndags var jag på färganalys hos stylisten Anna Nilsson, en himla gullig tjej som jag träffat genom Qoola Qvinnor. Anna har en hemsida, www.stylinganna.se, och ett showroom på Myntgatan. Eftersom jag var på väg att ändra hårfärg fick jag utöver en vit rock också på mig en vit huva som dolde håret. Genom ett tiotal omsorgsfulla jämförelser mellan fyra olika nyanser av samma färg, kunde Anna till sist sluta sig till att jag passar bäst i kalla färger. Det hade jag inte alls tänkt mig. Men när hon sedan dessutom la en make-up på mig i kalla färger blev det mycket tydligt. Jag blev väldigt väl omhändertagen under ca två timmar och kände mig lätt omtumlad efteråt. Väl hemma igen öppnade jag min garderob och kunde konstatera att jag inte såg särskilt många kalla färger där...Men med fullt förtroende för Anna bestämde jag mig för att redan dagen efter, med hjälp av den färgkarta jag fick med mig, köpa några kompletterande plagg i kalla färger. Blev otroligt lyckat! Har nu börjat ta tag i min garderob. Visade sig att det faktiskt fanns många plagg i klädsamma färger men jag hade inte tänkt på att de var kalla. En del plagg hade jag hängt undan för säsongen och flera plagg hade jag nästan glömt bort att jag hade. För mig blev färganalysen upplysande och inspirerande. Ser redan fram emot kommande möten med Anna då det är dags för stilanalys och garderobsrensning.


Kan förstås inte låta bli att dra parallellen till politisk förnyelse. Även här krävs det mod, nya inspel och strategiskt arbete. Förra helgen tog jag därför, med hjälp av min pappa, fram en modell för att hitta den röda tråden i Folkpartiets lokala politik i Jönköping. Jag och Jakob Olofsgård ska nu tillsammans försöka få fram ett underlag för den politiska diskussion som förhoppningsvis kan leda fram till en tydlig lokal ideologi. En bas där det är tydligt vilken nyans som är FP:s och utifrån vilken färgkarta vi vill arbeta. Där det viktiga är att bestämma vilka "plagg" vi vill framhäva, vilka plagg väljarna föredrar, vilka plagg vi bör göra oss av med, vilka kompletteringar vi behöver och hur vi vill ha vår garderob framöver.The liberal lion is working hard!

Valrörelsen är i full gång nu! Sedan mitt förra inlägg har jag och Angela Hafström spelat in flera poddavsnitt. Jag har haft en kväll hemma ...